Graskip pikt graantje mee van stokerij Twentse Ketels.

Graskip 1

Om een eerlijk graandistillaat te maken heb je als eerste graan, water en hitte nodig. In een eerste proces wordt het graan in water verwarmd en scheidt het de goede stoffen af die nodig zijn voor het tweede proces: de wort. Bij dat eerste proces blijven graanrestanten over, ook wel bossel genaamd.

Kippen eten onder andere granen en wormen. Zo ook de kippen van Sanne Beld: de graskippen. Deze kippen staan in rennen in de natuurgebieden rondom Haaksbergen. De kippen moeten ook een beetje bijgevoerd worden. De bossel van Stokerij Twentse Ketels is daarbij een uitkomst. Zo wordt afval van het ene bedrijf, de grondstof c.q. voedingsstof voor het andere bedrijf. Overigens hoeft niemand bang te zijn dat de kippen ‘dronken’ worden. alcohol ontstaat pas in het tweede proces: de gisting van de wort.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email