Duurzame Haaksbergse distilleerderij krijgt bijdrage van Grolsch.

Stokerij-Twentse-Ketels-web

Haaksbergen/Boekelo – Maarten jan Leppink van Stokerij Twentse Ketels (STK) ontving donderdag 23 mei een cheque van 2.000 euro uit handen van Jaap Hulshof van Grolsch.

Hulshof vertegenwoordigt het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds, dat als doel heeft om het credo ‘vakmanschap is meesterschap’, in de breedste zin van het woord, in Twente en de Achterhoek uit te dragen. Hierbij wordt groot belang gehecht aan enerzijds karakter en ondernemerschap, en anderzijds aan innovatie en duurzaamheid.

’t Varck

Na ruim een jaar voorbereiding ging STK juist de afgelopen week van start met de ambachtelijke productie van jenever, moutwijn en whisky op industrieterrein ’t Varck in Haaksbergen. In de komende zomer komt daar de productie van distillaten van fruit bij.

Alleenstaande bomen

STK verwerkt uitsluitend fruit uit de regio van alleenstaande bomen uit tuinen, langs wegen en uit kleine, niet-commerciële boomgaarden. De verwachting is dit jaar ruim 5000 kg lokaal fruit te plukken en te verwerken samen met vrijwilligers. Het overgebleven afval wordt dan weer als meststof gebruikt op het land.

‘Breng ons fruit!’

Distillateur Leppink roept mensen, die verwachten dat niet al hun fruit zelf zullen opeten of verwerken, hun bomen aan te melden bij de stokerij via stokerij@twentse-ketels.nl. Dat maakt dat het bedrijf bijzonder hoog scoort op het onderdeel ‘duurzaamheid’. Naast Stokerij Twentse ketels ontvingen nog zes regionale initiatieven een bijdrage uit het fonds.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email